четвер, 20 квітня 2017 р.

Олімпіада "НАДІЯ ТЕРНОПОЛЯ" по-новому



Вже традиційним стало проведення альтернативної олімпіади серед учнів 4-их класів «Надія Тернополя».
Цього року клуб обдарованих школярів м.Тернополя порадував новою ініціативою. Другий рік поспіль в обласному центрі набирає популярності Всеукраїнський проект «Інтелект України». Тож із учнів других класів ТЗОШ № 24 і ТСП ІМ, які опановують його програму, сформовано команду з промовистою назвою «Перчики», яка кинула виклик збірній «Бувалих» ‒ четвертокласників, стартовий склад якої відібрано після 15 днів кастингу!
        
Фінал Третьої міської альтернативної комплексної олімпіади «Надія Тернополя» відбувався 19 квітня 2017 року в актовій залі Тернопільської Української гімназії імені І.Франка у формі гри «Брейн-ринг». Учасникам такої цікавої олімпіади працівники науково-дослідницької лабораторії якості навчання обдарованої дитини, що функціонує при міському управлінні освіти і науки, запропонували логічні задачі на загальний розвиток, які виявляли рівень мислення «юних «інтелектуалів» та залишкові знання четвертокласників. «Інспекторами» команд, які спостерігали за справедливістю оцінювання та успішністю учасників, і водночас «продюсерами» дійства виступили керівництво навчального закладу ‒ господаря дійства, директор гімназії «Гармонія» Галицького коледжу імені В. Чорновола, а також десятикласник навчально-виховного комплексу «Школа ‒ економічний ліцей № 9», він же ‒ президент Клубу обдарованих школярів Тернополя.
Глядацька аудиторія була інтерактивною, тобто брала активну участь у відповідях на запитання олімпіади, весь час зберігаючи шанс замінити когось із стартового складу. Та команди не здавалися, боротьба була безкомпромісною ‒ і в підсумку рахунок 5,5:5 на користь «Бувалих», яка в такий же спосіб розіграла чемпіонське звання. Третьою «надією Тернополя»  став вихованець навчально-виховного комплексу "Школа-ліцей № 6 ім. Н. Яремчука"
Владислав Козар (вчитель Буртник Т.І.).

 Олімпіада довела ефективність реалізації проекту «Інтелект України» в Тернополі, продемонструвала систему відбору випускників школи І ступеня у зацікавлені навчальні заклади для обдарованих учнів. Тож за «Надією Тернополя» - майбутнє в контексті реформування освіти в Україні! 










Немає коментарів:

Дописати коментар