вівторок, 15 травня 2018 р.

ОБИРАЄМО НОВІ ПІДРУЧНИКИ ДЛЯ ПЕРШОГО КЛАСУ


16-17   травня      2018    року
відбудеться обрання макетів підручників для першого класу закладами загальної середньої освіти. Конкурсний відбір проектів підручників здійснюється з метою забезпечення здобувачів початкової освіти новим поколінням підручників .

Педагогічні працівники ЗЗСО з 14 по 17 травня 2018 року ознайомлюються з фрагментами електронних версій оригінал-макетів підручників, які у вільному доступі  розміщені в Електронній бібліотеці ДНУ «Інституту модернізації змісту освіти».   Безпосередній вибір проектів підручників за фрагментами електронних версій їх оригінал-макетів з кожної назви підручника здійснюють вчителі ЗЗСО. Їх вибір  схвалюється на засіданні педагогічної ради, протокол якого підписують члени педагогічного колективу, які здійснили безпосередній вибір проектів підручників. Саме за результатами І етапу Конкурсу буде надано гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України».  Це здійснюється для того, щоб на 2018/2019 навчальний рік до кожного закладу загальної середньої освіти надійшли друковані примірники саме тих підручників для 1 класу, які будуть обрані цим закладом.
14 травня 2018 року на базі ТЗОШ №24 організовано зустріч-діалог учителів майбутніх перших класів з представниками видавництв "БОГДАН", "ПІДРУЧНИКИ І  ПОСІБНИКИ", "АСТОН", "РАНОК" і авторами підручників,  які розповіли про особливості упровадження та приділили особливу увагу концептуальним засадам нових підручників.
 У зв’язку з початком здійснення замовлення підручників для учнів 1-х класів методист ТКМЦ Кульчицька О. опрацювала з присутніми лист МОНУ від 07.05.2018 № 1/9-278 «Про забезпечення виконання наказу МОН України 02 квітня 2018 року № 310».
Зустріч  пройшла на високому науково-методичному рівні, а спілкування авторів з її учасниками було цікавим і змістовним.

























Немає коментарів:

Дописати коментар