середу, 25 вересня 2019 р.

ОСОБЛИВОСТІ ВИКЛАДАННЯ ІНФОРМАТИЧНОЇ ОСВІТНЬОЇ ГАЛУЗІ В 2 КЛАСІ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ


24.09.2019 року на базі Тернопільської загальноосвітньої школи № 4 відбулось засідання Фокус-групи  вчителів інформатики (2 клас) з теми «Особливості викладання інформатики в інтегрованому курсі «Я досліджую світ».             
 Інтеграція України у світовий простір ставить перед суспільством завдання – створити таку систему освіти нового покоління, яка буде відповідати викликам нового тисячоліття. Саме ці пріоритети лежать в основі реформування сучасної загальноосвітньої школи, головне завдання якої підготувати компетентну особистість.
Новий інтегрований предмет «Я досліджую світ» , який передбачає у 2 класі  вивчення інформатики, дає змогу учителям пов’язувати матеріал інформатичної освітньої галузі з природничою, соціальною і здоров’язбережувальною, громадянською та історичною, технологічною освітніми галузями. Реалізація компетентнісного підходу вимагає організації опанування сутністю певних об’єктів, явищ, способів дій у безпосередній практичній діяльності та дослідницькій діяльності другокласників.
 Форми роботи заняття: моделювання ранкового кола «Павутинка», інтерактивне повідомлення «Актуальні проблеми вивчення інформатики в 2 класі НУШ», майстер-клас з моделювання уроків з теми «Комп'ютер як інструмент виконання дій з інформацією» (Cеньківська С., Баб’як Н., ТЗОШ №4), практикум «Конструювання компетентнісних інтегрованих завдань).
Захід  був змістовним та плідним, що сприяло підвищенню компетенції педагогів щодо викладання інформатичної освітньої галузі у 2 класі НУШ.






















Немає коментарів:

Дописати коментар