середу, 23 грудня 2015 р.

Нова Концепція початкової освіти як флагман планового реформування освіти у 2018 році: презентація та початок громадського обговорення довгоочікуваного проекту

17 грудня 2015 року в Міністерстві освіти і науки України відбувся круглий стіл «Концепція розвитку початкової освіти у контексті реформування загальної середньої освіти».
Під час заходу з виступами слухали заступника Міністра освіти і науки України Павла Хобзея, , директора Інституту модернізації змісту освіти Наталію Вяткіну, доктора пед.наук, завідувача відділу початкової освіти Інституту педагогіки НАПН України Анжеліку Цимбалару. В обговореннях взяли участь також методисти початкової освіти обласних ІППО , вчителі та науковці.
Павло Хобзей зазначив, що початкова школа відіграє провідну роль у сфері загальної середньої освіти, адже саме з неї зароджується подальший розвиток і формування дитини. Водночас, за словами заступника Міністра, існує питання відновлення довіри суспільства до школи та вчителів, а ще одним важливим кроком у розвитку початкової освіти є залучення батьків до навчального процесу дитини.
Під час круглого столу завідувач відділу початкової освіти НАПН України Анжеліка Цимбалару презентувала проект Концепції початкової освіти – результат спільної роботи Інституту педагогіки НАПН України та Міністерства освіти і науки. В процесі підготовки документу було враховано зарубіжний досвід: вивчались аналогічні документи Сполученого Королівства Великої Британії, Республіки Білорусь, Польщі та ін.
Анжеліка Цимбалару повідомила, що розпочинається третій етап роботи над проектом, який триватиме до 18.01.16. На її думку, це найважливіший етап, адже сьогодні напрацювання проекту виносяться на широкий загал для обговорення педагогічної громадськості.
Повний текст документу і електронна адреса для відправки зауважень та пропозицій щодо його змісту міститься у вкладеному файлі.
Концепція початкової освіти проект
Презентація проекту концепції


Шановні вчителі! Не будьте байдужими і висловіть свою думку у межах громадського обговорення проекту.