суботу, 2 грудня 2017 р.

Що означає бути модним? Або вчимося по-новому


У місті Тернополі два перших класи ТЗОШ № 16 (учитель Роговська Л.І.) і ТЗОШ № 28 (учитель Коник Н.Я.) впроваджують в освітній процес новий Державний стандарт початкової загальної освіти, за яким будуть навчатися у 2018-2019 н.р. усі першокласники України. Дирекція та учителі задоволені першими успіхами шестирічок, які видно уже за два місяці навчання. Зокрема, діти на уроках активні, самоорганізовані, зацікавлені у навчальному процесі, мають можливість більше рухатися. У цих освітніх закладах  маємо унікальну ситуацію, яка проявляється в тому, що є можливість зіставляти результати успішності пілотних класів з класами, які навчаються за Типовою програмою для 1 класу.
Пропонуємо переглянути світлини з 11 тижня навчання першокласників, темою якого була «МОДА». Протягом цього тижня учні вирішували такі проблемні завдання:
-                 Що означає бути модним?
-         Як виявляти свою неповторність?
-               Хто створює модний одяг?
-              Як змінюється мода?
-             Чому здоровим бути модно?



Учителі на уроках створювали навчальні ситуації, які спонукали учнів ділитися власними міркуваннями про те, що таке «мода» та «неповторність». Формували розуміння того, що кожна людина має право на вираження власної неповторності й того, що не можна оцінювати людей за одягом. Навчали зображувати почуту інформацію у вигляді моделей, малюнків; висловлювати свою думку, активно слухати в умовах спілкування, взаємодіяти з однокласниками.


                 ТИЖДЕНЬ "МОДИ"
у  1  класі ТЗОШ № 28
















ТИЖДЕНЬ "МОДИ"
у  1  класі ТЗОШ  № 16

            
 










                   


                          






Немає коментарів:

Дописати коментар