пʼятницю, 8 грудня 2017 р.

НАВЧАННЯ В РУСІ

06 грудня 2017 року на базі ТНВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст.-медичний ліцей № 15»  проведено панорамне заняття «Формування здоров’язбережувальної компетентності школярів засобами технології «Навчання в русі» для учителів других класів м.Тернополя.
Проблема є надзвичайно актуальною. Погіршення стану здоров’я дітей та молоді, особливо на етапі навчання в початковій школі, потребує пошуку нових ефективних технологій, форм і методів навчання. Одним із дієвих підходів до вирішення проблеми є виконання Указу Президента України № 42 від 09.02.2016 про Національну стратегію з оздоровчої рухової активності в Україні до 2025 року «Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація», як суттєво необхідного заходу, стимулюючого пошук найбільш ефективних форм, засобів та методів розширення рухової активності, що забезпечує один із найважливіших факторів здорової життєдіяльності дітей.

Питання, розглянуті на занятті, безумовно, стосуються кожного освітнього закладу. Адже завдання школи – зберегти і зміцнити здоров’я своїх вихованців. Проте, спеціальні проекти здоров’язбереження впроваджуються щонайбільше у третині загальноосвітніх навчальних закладів.
ТНВК ШМЛ №15 здійснює дослідно-експерементальну  роботу за темою «Здоров'язбережувальна технологія «Навчання в русі» в системі оздоровчо-виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів» на 2016-2020 роки, визначену наказом МОН України від 02.11.2016 р. за №1312.
«Навчання в русі» - це  комплекс методичних підходів, які під час проведення уроків у початкових класах, підпорядковані загальній меті оздоровчо-виховної освіти дітей, що реалізується послідовно у динаміці розкриття змісту навчального матеріалу з опорою як на взаємозв’язок «учитель-учням», так і «учні-учителю», що загалом пливає на ефективність засвоєння дітьми нових знань, вмінь та навичок.
Сподіваємось, що впевнений початок дослідно-експериментальної роботи продовжиться в активних щоденних діях педагогів, учнів, батьків. Чільне місце рухової активності в методиці навчальних занять, насамперед в початковій школі, може стати у нашому місті одним із ефективних засобів покращення стану фізичного здоров’я учнів.











Немає коментарів:

Дописати коментар