пʼятниця, 13 вересня 2024 р.

ОСОБЛИВОСТІ КАЛЕНДАРНО-ТЕМАТИЧНОГО ПЛАНУВАННЯ ЗА НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИМ ПРОЄКТОМ "ІНТЕЛЕКТ УКРАЇНИ"

 

12 вересня 2024 року на базі Тернопільської  загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів № 10 відбулося практичне заняття  за темою «Особливості календарно-тематичного планування за НПП «Інтелект України».

Для участі в роботі заходу були запрошені вчителі початкових класів із 15 закладів загальної середньої освіти, які працюють за цією програмою. 

Учасники отримали практичні поради щодо календарно-тематичного планування від коуча з питань організації навчання за   програмою  «Інтелект  України», заступника директора з навчально-виховної роботи Шевченко Наталії Теодорівни, а також мали змогу поставити запитання щодо особливостей впровадження цього науково-педагогічного проєкту й висловили пропозиції щодо необхідності проведення таких зустрічей для педагогів у подальшому.



ПРЕЗЕНТАЦІЯ:


https://docs.google.com/presentation/d/19uiOCSd9O3O-6ivqyFXOIbYQsdGITgrz/edit?usp=sharing&ouid=107155596294026823179&rtpof=true&sd=true

РЕКОМЕНДАЦІЇ

1.  Роботу з підготовки календарно- тематичного плану на 2024/25 навчальний рік рекомендовано побудувати в такій послідовності:

-  до початку навчального року скласти проєкт календарно-тематичного плану;

- протягом перших двох-трьох тижнів навчання  провести діагностування навченості учнів 2-4 класів;

- за результатами діагностування скоригувати проєкт календарно-тематичного плану; погодити із заступником директора з НВР (за бажанням).

2. Під час розроблення календарно-тематичного плану самостійно визначати послідовність формування очікуваних результатів навчання, враховуючи при цьому послідовність змісту в обраному підручнику та можливості учнів класу.

3. Календарно-тематичне й поурочне планування здійснюється вчителем у довільній формі. Педагогу в календарно-тематичному плані варто:

- обрати теми, які можна перенести на самостійне опрацювання учнями (доцільно сюди включати теми, для яких наявні якісні ресурси);

- ущільнити теми, простіші для засвоєння, і, навпаки, визначити ті, що потребують детальнішого вивчення;

- визначити теми, що вивчаються вперше і без яких неможливе засвоєння подальшого матеріалу.

4. В умовах воєнного стану освітні, навчальні програми та навчальний план рекомендується виконувати, ущільнюючи навчальний матеріал, організовуючи самостійну навчальну діяльність учнів, додаткові консультації з використанням технологій дистанційного навчання.