четвер, 15 вересня 2022 р.

ДІЯЛЬНІСНИЙ КОМПОНЕНТ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ

 

Діяльнісний підхід в освіті - спрямованість освітнього процесу на розвиток ключових компетентностей і наcкрізних умінь особистості, застосування теоретичних знань на практиці, формування здібностей до самоосвіти і командної роботи, успішну інтеграцію в соціум і  професійну самореалізацію в майбутньому.

Ідеї щодо діяльнісного підходу знайшли розвиток в основах Державного стандарту  початкової освіти як інструмент впровадження компетентнісної парадигми освіти й оновленого змісту державних стандартів. Сьогодні     надзвичайно важливо, щоб кожен педагог розумів, що саме діяльнісний підхід – це спосіб реалізації ідей та змісту Нової української школи.

15 вересня 2022 року в режимі онлайн використання  платформи MEET відбулось заняття    Фокус-групи вчителів 1-их класів з теми «Діяльнісний      компонент освітнього процесу». У процесі роботи педагоги обговорили    питання      практичного впровадження діяльнісного підходу на уроках.
Найбільшу увагу було спрямовано на моделювання компетентнісного уроку з використанням методів і прийомів, які спрямовують освітній процес на розвиток ключових    компетентностей і наскрізних умінь  учнів перших класів. А також познайомились з результатами досліджень нукової спільноти The LEGO Foundation щодо даної проблеми.

Під час підбиття підсумків було зазначено, що захід сприяє забезпеченню ґрунтовної підготовки вчителя    до роботи в умовах нового змісту освіти,  мотивує педагогів стимулювати дітей до  активного пошуку та діяльності.  

 


ПРЕЗЕНТАЦІЯ:
https://docs.google.com/presentation/d/1zJgwCL-KR_dpWufwlbXKKmfMqv1vxiIb/edit?usp=sharing&ouid=107155596294026823179&rtpof=true&sd=true

Немає коментарів:

Дописати коментар