четвер, 18 березня 2021 р.

КЕЙС-ТЕХНОЛОГІЯ ЯК ФОРМА ІНТЕРАКТИВНОГО НАВЧАННЯ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ В УМОВАХ НУШ

 

На всіх етапах розвитку освіти основним завданням було і залишається підвищення рівня професійної майстерності педагогів. Суспільству нині потрібен вчитель, який міг би оновлювати, удосконалювати зміст своєї діяльності. Саме з цією метою 17 березня 2021 року відбувся онлайн-практикум  вихователів ГПД , під час якої учасники ознайомились з технологією проведення кейс-технології як однією з методик компетентнісного навчання.

Група продовженого дня є однією із форм виховання дітей і допомагає організувати найсприятливіші умови для їхнього відпочинку, навчання і виховання, поєднання навчально-виховної роботи на уроках і в позаурочний час. Вона забезпечує, враховуючи вікові особливості, їхній розумовий, моральний, естетичний, фізичний, духовний розвиток, створює умови для організації продуктивної праці, відкриває можливості всебічного виявлення і розвитку індивідуальних, здібностей, запитів та інтересів дітей.

Кейс — це завжди моделювання життєвої ситуації. Як інтерактивний метод кейс-метод можна застосовувати в ГПД,  інтегруючи різні режимні моменти з метою поглиблення знань, отриманих  на класних заняттях, організації командної роботи, розвитку навичок аналізу та критичного мислення.

Роль педагога під час застосування кейс-методу полягає в тому, щоб створити умови, які б давали можливість розвивати в учнів уміння самостійно організовувати діяльність, спонукали б їх ділитися власними думками, ідеями, знаннями та досвідом у процесі роботи.

Під час заходу, педагоги, ознайомившись з теоретичними матеріалами кейс-технології, «занурилися» у світ пошукових досліджень, ведення дискусій, системного і критичного мислення творчості через опрацювання кейсів «Чому вода така безцінна?», «Ковток цілющого повітря», «Навіщо сонечку крапочки».

 Практикум був змістовним та плідним, надав педагогам нових знань, умінь та навичок в активному використанні інноваційних методик навчання.


Презентація:

https://drive.google.com/file/d/1vzoYyhV_Q4CzssYGVqMOMW4ibC6SPCfl/view?usp=sharing



Немає коментарів:

Дописати коментар