вівторок, 28 лютого 2017 р.

ВПРОВАДЖУЄМО МЕТОДИКИ КОМПЕТЕНТНІСНОГО НАВЧАННЯ


Сьогодні в освіті відбувається знаннєва криза української школи. Ми маємо сформувати в дітей ключові компетентності, які визнані провідними освітніми системами світу як такі, що необхідні для сучасної людини в ХХІ столітті.
У педагогіці постійно з’являються нові підходи і погляди до організації процесів навчання і виховання. Виникає потреба готовності вчителя до використання нововведень у навчальний процес. Основним має бути запровадження методик компетентнісного навчання. Дане питання було в центрі уваги роботи Творчої майстерні вчителів початкових класів (керівник Кордуба Н.Я., ТСПОЕ), які у 2018-2019 н.р. працюватимуть  за новими програмами.

Між педагогами відбулася конструктивна розмова щодо методів навчання в сучасній школі. 
Під час практичної діяльності в групах «Урок в сучасних технологіях навчання» учасники створювали кластер сучасних освітніх технологій, моделювали фрагменти уроків (математики, української мови, літературного читання, природознавства, Я у світі) з використанням технологій проблемного та  особистісно-орієнтованого навчання, критичного мислення, інтерактивних та ігрових технологій.

Переможець обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2017» Копка Т.В. (ТСШ № 3) провела майстер-клас  «Спеціальна методика навчання розповіді за картиною», де представила найбільш ефективні шляхи удосконалення навчального процесу, підвищення зацікавленості учнів і зростання їх успішності.



Підбиваючи підсумки роботи, учителі дійшли висновку, що результативність у роботі досягається шляхом впровадження інноваційних технологій, спрямованих на формування ключових компетентностей молодших школярів. Було відзначено високий рівень організації і проведення методичного заходу.

                       

Немає коментарів:

Дописати коментар