понеділок, 15 травня 2023 р.

ЗАКІНЧЕННЯ 2022/2023 НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

 

 

 Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 24 червня 2022 року № 711 «Про початок навчального року під час дії правого режиму воєнного стану в Україні» освітній процес у 2022/2023 навчальному році триватиме до 30 червня 2023 року.

    Тривалість навчального року визначається з урахуванням проведення навчальних екскурсій та навчальної практики, додаткових консультацій для усунення прогалин у навчанні здобувачів освіти та інших форм організації освітнього процесу, що визначені освітньою програмою закладу.

    Наприкінці навчального року (протягом п’яти днів у 1 і 2 класах або десяти днів у 3 і 4 класах) рекомендовано проводити навчально-пізнавальну, пошукову-дослідницьку практику, яка передбачає активну діяльність учнів у школі та поза її межами, реалізацію проєктів, екологічних акцій тощо (Державний стандарт початкової освіти, п.25)

    Вибір змісту і форм організації навчально-пізнавальної практики заклад освіти визначає самостійно.

    Фактичне виконання навчальної програми фіксується у Класному журналі відповідно до Методичних рекомендацій щодо заповнення Класного журналу учнів початкових класів Нової української школи, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 02.09.2020 № 1096.

    Фіксацію результатів оцінювання навчальних досягнень учнів здійснюють відповідно до Методичних рекомендацій щодо оцінювання результатів навчання учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти, що затверджені наказом Міністерства освіти і науки України від 13.07.2021 № 813, та роз’яснень до них, викладених у цьому документі в окремому розділі.

 

   Для підсумкового оцінювання в кінці навчального року достатньо мати записи оцінювальних суджень у робочих зошитах, навчальних посібниках з друкованою основою (якщо такі використовуються), зошитах для діагностувальних робіт, носіях взаємозв’язку з батьками, у класному журналі.

 

   Підсумкове оцінювання за рік з предметів таких освітніх галузей, як «Технологічна», «Інформатична», «Мистецька» і «Фізкультурна»  здійснювати шляхом узагальнення даних, отриманих під час формувального оцінювання, з урахуванням динаміки формування результату навчання.

 

   Підсумкову (річну) оцінку фіксувати у класному журналі і свідоцтвах досягнень учнів.

 

    Свідоцтво досягнень учня можуть підписувати учитель класу, батьки учня,  керівник закладу. Оригінал документа пропонується зберігати батькам учня/учениці чи особам, що їх замінюють. Копію документа з відміткою «Згідно з оригіналом», що закріплено печаткою, рекомендується зберігати в особовій справі учня.

 

     Відповідно до наказу МОН України від 11.01.2023 року № 19 «Про звільнення від проходження державної підсумкової атестації учнів, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти, у 2022/2023 навчальному році» звільняються від проходження державної підсумкової атестації учні, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти. (Державна підсумкова атестація осіб, які завершують здобуття початкової освіти, мала бути проведена з української мови (оцінювання результатів з української мови та читання і математики). Якщо у свідоцтві досягнень прописана колонка «ДПА», то робиться запис «зв.».

    

 

Немає коментарів:

Дописати коментар