четвер, 11 травня 2023 р.

ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ ЕМОЦІЙНОГО ІНТЕЛЕКТУ В МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ У СУЧАСНИХ УМОВАХ

 

Емоційний інтелект є однією з головних складових у досягненні успіху в житті та відчуття щастя. Якщо упродовж ХХ ст. для дипломатії, науки та навчальних закладів важливим був логічний інтелект, то у ХХІ ст. коли процес глобалізації охопив усі сфери життя, актуальним став емоційний інтелект і пов’язані з ним форми практичного і творчого інтелекту.

Особливість психології дитини молодшого шкільного віку полягає в тому, що вона ще мало усвідомлює власні переживання і не завжди здатна зрозуміти причини, що їх викликають. На труднощі у навчальному закладі дитина частіше відповідає емоційними реакціями – гнівом, страхом, образою. Багато дітей у цей час потребують підтримки і допомоги дорослих, тому важливо, щоб батьки і вчителі разом з психологом розуміли її проблеми, переживання. Тільки тоді вони зможуть надати дитині ефективну допомогу.

10 травня 2023 року відбулась онлайн-зустріч з психологами міста з метою організації співпраці з учителями початкових класів щодо роботи над розвитком емоційної компетентності.

В ході роботи учасники дійшли висновку, що ефективність діяльності з розвитку емоційного інтелекту молодших школярів залежить від усвідомлення фахівцями її важливості,  створення психологічних умов та методичного забезпечення у загальноосвітніх навчальних закладах.

                                         


Немає коментарів:

Дописати коментар