вівторок, 1 вересня 2020 р.

ОРГАНІЗАЦІЯ КОРИГУЮЧОГО НАВЧАННЯ

 

У МОН України радять на початку 2020/2021 н.р. провести діагностичні роботи (опитування) учнів 2-11 класів, щоб перевірити засвоєння матеріалу за минулий рік.

Про це йдеться в  методичних рекомендаціях щодо навчання.

Рекомендується приділити більше уваги повторенню вивченого матеріалу, зокрема, і під час дистанційного навчання. Слід зазначити, що оцінки за такі діагностичні роботи не бажано виставляти до класного журналу, адже вони є орієнтиром для визначення рівня залишкових знань і вміньВідповідно до результатів, спланувати роботу (колективну або індивідуальну) щодо актуалізації окремих тем, систематизації знань та умінь, практичного закріплення тощо. Тривалість періоду такого навчання кожен вчитель визначає самостійно: попередньо планує з урахуванням досвіду організації дистанційного навчання в минулому році, вносить певні корективи до плану після проведення діагностичних робіт.

ОРІЄНТОВНИЙ ПЛАН

ОРГАНІЗАЦІЇ КОРИГУЮЧОГО НАВЧАННЯ

1. Проведення дослідження з метою з’ясування рівня знань учнів щодо засвоєння матеріалу під час дистанційного навчання. Вхідний аудит (тестування, усні співбесіди, опитування, діагностувальні роботи). Оцінки за такі роботи не виставляти до класного журналу, оскільки це є орієнтир для вчителя.

2. Розроблення правил для всіх учасників освітнього процесу з питань коригуючого навчання. Результати варто обговорити з учнями і батьками під час індивідуальних зустрічей.

3. Складання індивідуального графіка, відповідно до якого учні за потреби консультуватимуться з учителем.

4. Добірка матеріалів для корекційних занять (колективних чи індивідуальних) щодо актуалізації окремих тем систематизації знань та умінь, закріплення практичних навичок.

5.Використання диференційованого навчання, взаємонавчання.

6. Організація корекційних занять протягом 1-2(3) тижнів.

7.Визначення показників колекційного впливу у процесі коригую чого навчання. Вихідний аудит (тестування, діагностувальні роботи, співбесіди, опитування).

 

Немає коментарів:

Дописати коментар