пʼятниця, 19 квітня 2024 р.

ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ СУЧАСНОГО УРОКУ

 18 квітня 2024 року у ТЗОШ І-ІІІ ст № 14 ім. Богдана Лепкого в рамках Тижня початкової школи відбувся День відкритих дверей.

Особливість проведення показових уроків – застосування сучасного методу навчання «со-teaching» – спільного викладання, який полягає у тому, що з класом працює більше, ніж один педагог. Завдяки роботі кількох педагогів навчання у загальноосвітніх умовах стає більш інтенсивним та індивідуалізованим. Сприяє зменшенню навантаження та стресу для вчителя, можливості рефлексувати, що працює добре, а що ні, і як це можна покращити, формуванню мотивації учнів до навчання.

Родзинка такої роботи - співпраця вчителів початкової та основної школи, що забезпечує наступність цих двох ланок навчання.



Ідею «со-teaching» застосували на інтегрованих уроках

- української мови в 3-Б класі вчитель початкових класів Волянюк Н.І. і вчитель української мови Снітовська Г.П.;


- математики у 2-В класі вчитель початкових класів Шпуняр Т.Я. і вчитель математики Гудима С.В.;



- ЯДС , англійська мови у 1-А класі (інноваційний проєкт «ОДМ») вчитель початкових класів Галущак І.Я. і вчитель англійської мови Бугай О.В.

Педагоги продемонстрували успішний приклад спільної роботи. Усі заняття проведені у нестандартній формі із застосуванням діяльнісного та компетентнісного підходів, що позитивно впливало на активну роботу учнів. Дітям було надзвичайно легко і цікаво навчатися.

Слід відзначити і проблемно-діяльнісний аспект уроку інформатики в 2 класі (вчитель Данилюк Н.В.) .






Після перегляду показових уроків організовано їх обговорення, здійснено аналіз, розроблено методичні рекомендації щодо особливостей проведення таких уроків "співучителювання".

Немає коментарів:

Дописати коментар