пʼятницю, 15 травня 2015 р.

Зміни до навчальних програм для 4-х класів загальноосвітніх навчальних закладів

Після проведення експертизи та громадського обговорення типових навчальних планів та навчальних програм для початкової школи Міністерство освіти і науки України затвердило зміни до навчальних програм для 4-х класів загальноосвітніх навчальних закладів та надало їм гриф «Затверджено Міністерством освіти і науки України» (Наказ Міністерства № 1495 від 22.12.2014 «Про затвердження змін до навчальних програм для 4-х класів загальноосвітніх навчальних закладів»).

Це стосується навчальних предметів:
  • Українська мова,
  • Літературне читання,
  • Математика,
  • Природознавство,
  • Я у світі,
  • Інформатика,
  • Російська мова для шкіл з російською мовою навчання,
  • Українська мова для шкіл з навчанням російською мовою.

Протягом квітня на базі ТСШ № 3, ТЗОШ №16, ТСШ № 29, ТКГ відбулися заняття груп взаємонавчання вчителів, які у 2015-2016 н.р. працюватимуть у 4-их класах. Учителі ознайомились із змінами до навчальних програм, практично розглянули методику вивчення найважчих тем з української мови, математики , природознавства.
Про нові підходи до вивчення математики у 4 класі розповіла викладач ТНПУ ім. В Гнатюка Корчевська О.П., доцент. Особливу роль приділила роботі із «Сюжетними задачами».
Детально опрацювала з присутніми зміни до програми з природознавства Кордуба Н.Я., учитель початкових класів ТЗПШ ОЕ, переможець обласного етапу «Учитель року-2014», яка була залучена до написання нового підручника для 4 класу.
Співавтор підручника для 4 класу «Я у світі», учитель початкових класів ТСШ № 3 Заброцька С.Г. спрямувала увагу вчителів на реалізацію завдань з навчального предмета «Я у світі».
Зміни до навчальних програм з педагогами опрацьовували учителі початкових класів Дунець І.Р., Бенцал Н.М. (ТСШ № 3), Киналь М.П., Березовська Т.Б.,Вальчишин Л.В. (ТЗОШ № 16), Брудко Н.П., Яріш Г.П., Мочула О.В. (ТСШ № 29), Швидка О.П., Осадчук Т.І.,Жигайло (ТКГ).



Кордуба Н.Я., ТСПШ (ОЕ)


Роботу в групах проводять: Гордіюк Н.М.(ТКМЦ), Осадчук Т.І., Жигайло О.І., Швидка О.П. (ТКГ).





Зміни, внесені до навчальної програми з української мови для 4 класу