середу, 13 травня 2020 р.

Дистанційне #04T’mistechkо інноваційних можливостей


Про оцінювання в Новій українській школі вже другий рік не стихають розмови. Як і завжди стартом для впровадження нового стала початкова школа. Шкільне оцінювання має дуже давню і цікаву історію. Багато десятиліть використовувалася 5 бальна система, вже два десятки років ми використовуємо 12 бальне оцінювання і з початком реформування Нової української школи отримали нове оцінювання – формувальне і підсумкове. А останнім часом – ще й оцінювання в дистанційному навчанні.  
Хтось займає позицію «за» нову систему оцінювання, а хтось «проти». Багато дорікань чують освітяни від батьків, адже для них важливо, яка  оцінка в дитини, чи не гірша дитина серед своїх однолітків…
Але і самі вчителі не розібравшись із нововведеннями,  часто опиняються в глухому куті. Інформації є дуже багато, проте бракує знань і досвіду. Тому дуже важливо зруйнувати стереотипи і правильно пояснити, продемонструвати, переконати.
19 травня 2020 року о 13.00 годині відбудеться онлайн-конференція «Формувальне оцінювання – шлях до успішного навчання» в рамках дистанційного  #04Tmistechkа  інноваційних можливостей.
Питання для обговорення.
Чому потрібне формувальне оцінювання?
Як отримувати зворотній зв’язок та виконані завдання від учнів для оцінювання в дистанційному навчанні?
Наш перший досвід: змінюємо підходи до оцінювання.
.

Немає коментарів:

Дописати коментар