середу, 20 січня 2021 р.

ТВОРЧИЙ НАСТРІЙ ТА ЦІКАВІ ІДЕЇ В ГРУПІ ПРОДОВЖЕНОГО ДНЯ: НОВОРІЧНИЙ АДВЕНТ КАЛЕНДАР "В ОЧІКУВАННІ ДИВА"

 

Зима - найказковіша пора, яка створює особливий настрій, дарує усмішку, зачаровує новорічними святами, сюрпризами, подарунками. В очікуванні свят є хороша традиція збиратися навколо адвент-календаря - це допоможе створити новорічний настрій, поринути у казкові пригоди, розвивати творчість, фантазію вихованців, цікаво проводити час в режимі роботи ГПД.

 Що таке адвент-календар? Це традиційний в Європі календар, що показує скільки залишилося часу до Дня святого Миколая, Нового Року чи Різдва. Починається він 1 грудня, а завершується на святвечір. Має оригінальне оформлення та неймовірні ідеї на кожен день.

Діти щиро хочуть наблизити свята, втім, як і дорослі. Для того, щоб кожен день нагадував про наближення бажаного Різдва, ще на початку ХІХ століття придумали різдвяний адвент-календар. Адвент – це час очікування Різдва (особливий період, чотири тижні посту перед католицьким Різдвом). Але насправді дати та період можна продовжити і до Нового Року, і до православного Різдва. Головне – творчий настрій та цікава ідея.

Навіщо дитині такий календар? Поняття часу для дитини дуже розмите. 2 дні, тиждень, місяць – чим менша дитина, тим складніше йому зрозуміти багато це чи ні? Скільки тут прогулянок, скільки «в цукерках»? Скільки занять в «Умці» потрібно відвідати? Календар допомагає відчути час. А ще – допомагає вчитися рахувати.
І ще, це ж так чудово, коли дорослі мож
уть створити дітям
чарівний світ.

Близько 100 вихователів ГПД, учителів початкових класів, заступників директора з навчально-виховної роботи взяли участь в онлайн-семінарі "Творчий настрій та цікаві ідеї в ГПД: новорічний адвент-календар " В очікуванні дива"з метою більше дізнатися про значення, використання, створення такого календаря.

 Змістовною, практично наповненою та надзвичайно позитивною була презентація щодо створення адвент-календаря колективом педагогів  Тернопільської ЗОШ № 14 ім. Б. Лепкого вихователя ГПД Максим'як Софії Мирославівни. Учасникам семінару було цікаво переглядати  відеосюжети, світлини, фрагменти творчої спільної роботи учнів, вчителів, батьків .


ПОРАДИ ВИХОВАТЕЛЯМ

Якщо ви вирішили створити адвент-календар власноруч, то беріть все, що вам трапляється під руки. Його можна зробити у вигляді будиночку чи ялинки з тканини чи дерева, паперу чи взагалі зв’язати. А кожен день оформити у вигляді мішечку, шкарпетки, кишеньки або ж маленької баночки. 

Якщо ви визначилися з чого та як будете створювати адвент-календар, то переходьте до його вмісту. Це можуть бути побажання гарного настрою, різноманітні смаколики, квитки на новорічну виставу, святкові клопоти (прикрасити ялинку, вирізати сніжинки), загадки про зиму, факти про свята, цікавинки про новорічні традиції. 

Фантазуйте разом з малечею, і у вас обов’язково вийде чудовий хенд-мейд.

Готуйтеся до новорічних чудес, створюйте новорічний настрій та чекайте на новорічні свята. А адвент-календар допоможе не лише гарно провести час, а й зробить очікування свята особливо захопливим.

                             ДЕТАЛЬНІШЕ У ПРЕЗЕНТАЦІЇ

https://drive.google.com/file/d/1W_ScXZ6RJU2kAhUAZ7Tb3Df43JmY_FPw/view?usp=sharing






 

Немає коментарів:

Дописати коментар