четвер, 8 жовтня 2020 р.

ЯК ЗДІЙСНЮВАТИ РІВНЕВЕ ОЦІНЮВАННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ НАВЧАННЯ УЧНІВ 3-4 КЛАСІВ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ

 

08 жовтня 2020 року з учителями третіх класів відбулася відеоконференція  з питань оцінювання навчальних досягнень учнів.

Педагоги детально опрацювали Наказ Міністерства освіти і науки України від 16.09.2020 № 1146  «Про затвердження методичних рекомендацій щодо оцінювання результатів навчання учнів третіх і четвертих класів Нової української школи»   https://osvita.ua/legislation/Ser_osv/76726/ 

Особливістю проведення підсумкового (тематичного, семестрового та річного) оцінювання є визначення рівня сформованості кожного загального навчального результату, визначеного Державним стандартом початкової освіти, у відповідності до логіки та послідовності його формування згідно з навчальною програмою. Педагоги оцінюватимуть тепер окремий очікуваний результат , а не компетентність вцілому.
Адже
 кожна ключова компетентність є наскрізною та реалізується через усі освітні галузі і не дорівнює одному навчальному предмету чи інтегрованому курсу, тому виміряти можна результати на кожному етапі формування компетентності.



ПРЕЗЕНТАЦІЯ

https://drive.google.com/file/d/1xBgPb9MoRvHFQgrpKAM7kz_sXyqMgUo1/view?usp=sharing

Міністерство освіти і науки України   дало роз’яснення щодо проведення рівневого оцінювання учнів третіх і четвертих класів.

Переглянути ці роз’яснення можна переглянути за посиланнями::

https://nus.org.ua/questions/yak-provodyty-rivneve-otsinyuvannya-dlya-uchniv-3-4-klasiv-nush-vidpovidaye-mon/


https://mon.gov.ua/ua/osvita/zagalna-serednya-osvita/nova-ukrayinska-shkola/vidpovidi-na-zapitannya-shodo-vedennya-shkilnogo-zhurnalu-v-1-4-klasah-nush



Немає коментарів:

Дописати коментар