понеділок, 22 листопада 2021 р.

ПІЛОТНА ШКОЛА СУПЕРВІЗІЇ

 ДІЯЛЬНІСНИЙ ПІДХІД ЯК ОРГАНІЗАЦІЯ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ

18 листопада 2021 року  відбулась ще одна супервізійна зустріч для вчителів початкових класів ТЗОШ № 27. 

Під час роботи педагоги обговорили питання практичного впровадження діяльнісного підходу до навчання, використання методів і прийомів, які спрямовують освітній процес на розвиток ключових компетентностей і наскрізних умінь молодших школярів.

Обмін досвідом роботи з впровадження технологій компетентнісного та діяльнісного підходу сприяв забезпеченню всебічної й ґрунтовної підготовки вчителів початкових класів до роботи в умовах нового змісту освіти, мотивує педагогів стимулювати дітей до активного пошуку та розуміння нового: сприймати світ цілісно, спонукати до дослідницької та проєктної діяльності на уроках.

Захід відбувся в довірливій та професійній атмосфері. Учасники висловили бажання професійно зростати, розвиватися та емоційно загартовуватися, що довели своєю активністю та відкритістю.


ВИСНОВКИ
1. Діяльнісний підхід об'єднує сучасні досягнення психології та методики викладання, спрямований на розвиток особистості, на розгортання процесів самовдосконалення, насамперед шляхом засвоєння універсальних навчальних дій, уміння вчитися.
2. Це осмислена активна різностороння навчально-пізнавальна діяльність учня, яка має бути максимально самостійною.
3. Це становлення системи усвідомлення дій, які служать, щоб оволодіти суттю і вийти на творчий рівень.
4. Це така організація навчання, яка вчить дітей самостійно вчитися, бо озброює їх відповідними навичками.
5. Особистість не можна побудувати як продукт, як пасивний результат зовнішніх дій. Можна лише включити його системну навчальну діяльність, викликати власну активність, і тільки через механізми цієї активності (спільно з іншими людьми) він стане тим, чим зробить його діяльність.
6. Головне в реалізації технології діяльнісного методу навчання полягає не в тому, щоб учень знав більше. а в тому, щоб він умів пізнавати, здобувати необхідні знання. вміло застосовувати їх у житті, в роботі, в будь-яких ситуаціях.


Немає коментарів:

Дописати коментар