понеділок, 8 листопада 2021 р.

ПІЛОТНА ШКОЛА СУПЕРВІЗІЇ

 

Супервізія вчителів початкової школи за темою «Сучасні підходи до структури уроку в контексті завдань Нової української школи»

Сьогодні в Україні набуває розвитку процес супервізії як процес професійної підтримки з поєднанням оцінювання роботи вчителя в умовах Нової української школи.

02 листопада 2021 року в рамках пілотної Школи супервізії відбулась перша супервізійна зустріч, учасниками якої стали вчителі початкових класів ТЗОШ № 25. Проводився захід за допомогою сервісу Google Meet, який дав змогу заощадити час, ефективно організувати роботу й спілкування з педагогами.

Під час зустрічі присутні обговорили сучасні типи уроків, опрацювали вимоги до сучасного уроку як засобу мотивації учнів до навчання, створили «образ» навчального заняття, а також відпрацювали  найефективніші форми і методи роботи  з дітьми,  які розвивають діяльнісний підхід до навчання.

Робота з педагогами відбувалася на основі безпосереднього навчання, діалогу і рефлексії.


АЛГОРИТМ ПОБУДОВИ КОМПЕТЕНТНІСНОГО УРОКУ

              1. Визначення типу уроку, органічний зв'язок всіх частин уроку. 

             2. Конкретизація загальної цілі (мети) уроку. (Визначення ключових                 компетентностей). 

3. Поділ змісту виучуваної теми на навчальні ситуації в залежності від його структури —  теоретичні знання, знання способів діяльності, знання в дії або вміння тощо.

4. Формулювання цільового завдання до кожної навчальної ситуації.

5. Вибір методів, прийомів навчання, адекватних цільовим завданням за їх дидактичними функціями  (засвоєння, формування, узагальнення) та змісту навчального матеріалу (теоретичний,  емпіричний чи практичний).

6. Вибір форм організації навчальної діяльності учнів (індивідуально-самостійна, парна,  групова, фронтальна чи їх оптимальне поєднання) адекватно змісту та  методам роботи.

7. При виборі змісту, методів і форм орієнтація на цільову установку й уявлення  очікуваного результату спільної діяльності (кожний проміжний результат). 

 


               

Немає коментарів:

Дописати коментар