пʼятницю, 28 квітня 2023 р.

АТЕСТАЦІЯ ПЕДАГОГІВ: ЩО НОВОГО

 

27 квітня 2023 року для заступників директорів з методичної роботи і школи І ст. в режимі онлайн відбулась групова супервізія з питань атестації педагогів відповідно до нового "Положення про атестацію педагогічних працівників" (Наказ  МОН України від 09 вересня 2022 року  № 805 , зареєстрований в Міністерстві юстиції України 21 грудня 2022 року).

З основними тезами нового Положення ознайомили заступник директора ТКМЦНОІМ Гнатюк Юлія і консультант ТКМЦНОІМ Гордіюк Надія.  

Нове Положення набере чинності з 01 вересня 2023 року.

ДЕЯКІ  ТЕЗИ  ПОЛОЖЕННЯ ПРО АТЕСТАЦІЮ.

У Положенні визначено порядок проведення атестації педагогічних працівників.

Звання, що були присвоєні раніше, залишаться дійсними.

Новопризначені педагоги отримають право подаватися на проходження атестації вже через рік.

Ті, хто викладає кілька предметів, зможуть атестуватися одночасно за кожним із них.

Для допущення до атестації з 2023 року мінімальний обсяг підвищення кваліфікації − не менше 120 год/4 кредити ЄКТС, а для педагогів закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти − не менше 150 год/5 кредитів ЄКТС.

Чітко встановлено, що успішна сертифікація «автоматично» зараховується як проходження атестації з присвоєнням наступної кваліфікаційної категорії, педагогічного звання, або підтвердженням вищої кваліфікаційної категорії, педагогічного звання. Таким чином намагаються прибрати поле для маніпуляцій, коли адміністрації шкіл відмовлялися враховувати пряму норму Закону про освіту щодо результатів сертифікації.


Матеріали за покликанням:

Немає коментарів:

Дописати коментар