четвер, 27 квітня 2023 р.

СУЧАСНІ ІНСТРУМЕНТИ ДЛЯ РОЗВИТКУ КРИТИЧНОГО і КРЕАТИВНОГО МИСЛЕННЯ МОЛОДШОГО ШКОЛЯРА

Зазвичай ми ставимося до процесу мислення так, ніби це щось саме собою зрозуміле та природнє – як дихати чи кліпати очима. При цьому більшість з нас майже не використовують можливості, які закладені в цій дивовижній людській здатності. Насправді ж мислення можна і навіть необхідно постійно вдосконалювати, тренувати, так як тренуються, наприклад, спортсмени чи музиканти. Бо людина – єдина істота в світі, яка може мислити критично.

26 квітня 2023 року відбулося в режимі онлайн  заняття Інтерактивної школи сучасного вчителя початкових класів з теми «Сучасні інструменти для розвитку критичного  і креативного мислення молодшого школяра».

Критичне та креативне мислення – сучасні ефективні стратегії навчання. Саме ці навички є на сьогоднішній день є актуальними, оскільки допомагають людині займати активну життєву позицію, бути успішним , готовим до конкуренції на ринку праці і володіти здатністю змінювати світ.

Педагоги  мали змогу ознайомитися з корисними інструментами та методиками розвитку мислення школярів, а також виявляли свій творчий  потенціал та креативність у собі, виконували вправи для розвитку критичного мислення.


ПОРАДИ ДЛЯ РОЗВИТКУ КРИТИЧНОГО МИСЛЕННЯ
    •   Чим більше запитань, тим краще (частіше запитуйте думку дітей щодо фактів і суджень, а також формуйте в учнів звичку ставити запитання).
    • Обирайте для аналізу конкретні  та знайомі дітям проблеми (особливо на перших етапах використання критичного мислення).
    • Акцентуйте увагу на пошуку та обробці різноманітної інформації (діти мають уміти оперувати фактами, а також відрізняти факти від суджень).
    • Наголошуйте на необхідності вивчення іноземних мов та використання сучасних технологій  (компаративізм і вміння знайти першоджерело - це основа будь-якої критики).
    • Залучайте командну роботу і рольові ігри  (це допоможе дітям навчитися обмінюватись ідеями та досвідом, а також розуміти мотивацію інших людей).
    ПРЕЗЕНТАЦІЮ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТУТ:











    Немає коментарів:

    Дописати коментар