середа, 9 жовтня 2024 р.

ПРОФЕСІЙНИЙ АНАЛІЗ ІНСТРУМЕНТІВ ПРОВЕДЕННЯ ПІЛОТНОЇ ДПА У 4 КЛАСІ

Учні 4-х класів у 2025 році щостий рік поспіль звільнені від проходження державної підсумкової атестації. Проте ДПА повернеться в школи, лише не в цьому навчальному році й не в тому форматі, до якого всі звикли. Сучасну систему освіти цікавить не те, які дати, формули й визначення запам'ятали учні, а те, як вони вміють застосовувати ці знання на практиці. Саме тому зараз готуються зміни до проведення державної підсумкової атестації, щоб вона відповідала Концепції НУШ "Нова українська школа".

08 жовтня 2024 року заступники директорів з навчально-виховної роботи школи І ст. обговорили ряд питань щодо нового формату проведення ДПА, а саме:

- як зміниться державна підсумкова атестація;

- як вона відповідатиме концепції НУШ;

- чому ДПА потребує змін;

- як нова система оцінювання  перевірятиме не лише знання, а й компетентності учнів.

Зустріч відбулася у ТСШ № 29 (директор Ятищук А.В.), яка у травні 2024 р. брала участь у пілотуванні ДПА учнів 4 класів. Заступники директорів разом з педагогами ТСШ № 29 Стецькою О.Я. (заст. дир.), Брудко Н.П., Кліпс Н.В., Водвуд У.К. ( учителі 4-их класів) проаналізували іннструменти проведення пілотної атестації. 

Учителі також поділилися  наскільки було їм комфортно проводити тестування,  які були проблеми з організацією, на що варто звернути увагу тощо.


Зустріч відбулася в конструктивній діловій атмосфері. Учасники обмінялися думками щодо проведення пілотної ДПА в 4 класі.



ПРЕЗЕНТАЦІЯ:





Немає коментарів:

Дописати коментар