четвер, 26 листопада 2015 р.

НАВЧАННЯ ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИ

На даний час велика кількість дітей мають труднощі у пристосуванні до навчального процесу. Завдання педагога – зробити цей процес максимально прийнятним і комфортним, знайти особистісний підхід до кожної такої дитини та сформувати дружній учнівський колектив.
25 листопада 2015 року на базі ТЗОШ № 28 (директор Вавринів Л.А.) відбувся постійний семінар голів методичних об’єднань вчителів початкових класів з теми: «Стратегія сучасного викладання: надання підтримки учням з особливими потребами».
На семінарі педагоги ознайомились з особливостями організації навчально-виховного процесу, психологічного та соціального супроводу дитини з особливими потребами в умовах інклюзії та інтеграції.




Завідувач міським ПМПК Бабійчук Т.М. (ТКМЦ) розкрила основні принципи роботи педагога у класах, де навчаються діти з особливими потребами.
Учителі відвідали урок української мови у 3-Б класі (вчитель Босюк Н.Я., ТЗОШ № 28), у якому навчаються двоє таких дітей.




Під час круглого столу, який відбувся за участю батьків дітей з особливими потребами, учасники семінару відзначили, що педагогічний колектив школи успішно співпрацює з сім’ями, які мають дітей з порушеннями розвитку.




Керівники методичних об’єднань розробили рекомендації вчителям щодо навчання дітей з розладами зору, слуху, із затримкою психічного розвитку, з розладами мовлення.