пʼятницю, 14 грудня 2018 р.

ЗАПОВНЕННЯ КЛАСНОГО ЖУРНАЛУ У ПЕРШОМУ КЛАСІ: РЕКОМЕНДАЦІЇ МОН


Міністерством освіти затверджені нові методичні рекомендації щодо заповнення Класного журналу учнів першого класу Нової української школи. Відповідний наказ підписаний міністром освіти Лілією Гриневич.
Необхідність нових рекомендацій у Міносвіти пояснюють переходом шкіл на новий стандарт початкової освіти.
Документ визначає правила заповнення та особливості ведення журналів класними керівниками та вчителями, які викладають окремі предмети.
Разом з тим, автори рекомендацій зазначають, що календарне, поурочне планування та модельна програма має складатись вчителем у довільній формі.
У Міністерстві освіти наголошують, що формат, обсяг, структура, зміст та оформлення календарних планів та поурочних планів-конспектів є індивідуальною справою вчителя, а встановлення універсальних y межах закладу школи, міста, району чи області стандартів таких документів є неприпустимим.
Також рекомендаціями визначена автономія вчителя, яка має бути забезпечена академічною свободою, включаючи свободу викладання, свободу від втручання в педагогічну діяльність, вільним вибором форм, методів і засобів навчання, що відповідають освітній програмі, розробленням та впровадженням авторських навчальних програм, проектів, освітніх методик і технологій, методів і засобів, насамперед методик компетентнісного навчання.
«Вчитель має право на вільний вибір освітніх програм, форм навчання, самостійно переносити теми уроків відповідно до засвоєння учнями навчального матеріалу, визначати кількість годин на вивчення окремих тем», - йдеться у рекомендаціях Міністерства освіти і науки.

     РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ЗАПОВНЕННЯ ЖУРНАЛУ УЧНІВ 1 КЛАСУ
                                http://osvita.ua/legislation/Ser_osv/62838/


Немає коментарів:

Дописати коментар